Lista stručnjaka i stručnjakinja

10. kol 2021.

Ministarstvo zdravlja je 2015. godine, kao dodatak Pravilniku kojim je regulirana procedura za promjenu oznake spola u osobnim dokumentima, objavilo Listu stručnjaka koji imaju iskustva u radu s transseksualnim osobama (Napomena: dr. Arbanas sada radi u Klinici za psihijatriju Vrapče u Zagrebu, dr. Moravek radi privatno u Zagrebu, kao i dr. Budi). Na Listi se nalazi 15 stručnjaka i stručnjakinja za cijelu Hrvatsku, od kojih većina radi u Zagrebu, te na listi nisu navedeni stručnjaci iz svih nužnih područja medicine. 

Ova lista je napravljena da se navedenim stručnjacima možeš javiti ukoliko prolaziš kroz postupak promjene oznake spola u osobnim dokumentima. Svim liječnicima s liste stručnjaka moguće se naručiti putem Centralnih jednica za naručivanje, ovisno o ustanovi u kojoj rade ili putem službenih kontakata koji su navedeni na službenim stranicama ustanova u kojima su zaposleni.

Uskoro ćemo ovdje objaviti i širu listu stručnjaka i stručnjakinja koji se ne nalaze na gore spomenutoj listi ministarstva, ali rade s TIRV osobama te nam osobe iz zajednice javljaju da imaju dobra iskustva s njima.

crossmenu